Imate predebele ljubljenčke? Štejte kalorije
4.2.2009

Kadar gre za našo prehrano, velikokrat pazimo na vsebnost maščob in kalorij, navedenih na embalaži – zakaj torej podobno ne storimo tudi pri kupovanju hrane za naše ljubljenčke?

Tudi za zdravje psov in mačk je izredno pomembno, da pred nakupom hrane preverimo vsebine, navedene na embalaži. Posebej to velja za priboljške, ki jih ljubljenčkom kupujemo od časa do časa. Veliko mačk in psov se namreč giblje vse manj, poje pa vse več, zato ni nič čudnega, da je toliko predebelih hišnih ljubljenčkov.

Če je tudi vaš ljubljenček predebel, morate pozorno pogledati, koliko se giblje in kako pogosto na dan ga hranite. Vkolikor se ljubljenček zelo malo giblje, mora temu primerno zaužiti manj hrane in priboljškov. Poskusite lahko tudi z dietnimi izdelki za predebele ljubljenčke, ki jih proizvajalci posebej označijo. Na embalaži preverite, koliko kalorij vsebuje hrana. Hrano nato delite enakomerno, vedno v posodo iste velikosti, s čimer nadzorujete količino dodeljene hrane. Ali je žival predebela, lahko tudi otipamo. Če skozi maščobo in kožušček ne morete zatipati reber, je čas za spremembo prehrane.

Včasih se zgodi, da ljubljenčka kljub dieti s priboljški in kalorično hrano zalaga kdo drug v vašem gospodinjstvu. Poskrbite, da bo pri dieti sodelovaa vsa družina.

Vir: Examiner

 

Zbirka za telebane - zbirka za znanje!