Kratek ogled ženskega orgazma
2.2.2010

Kako ženska ve, da je doživela orgazem? Najlaže je reči, »ne moreš zgrešiti!« To sicer drži, vendar tak odgovor nič ne pomaga tistim, ki orgazma še niso doživele. Tipični telesni orgazem se začne s poželenjem in vzburjenjem, pri čemer kri navre v ženska spolovila. Sramne ustnice nabreknejo, ščegetavček pa se poveča in otrdi. Prav slednji je pri večini žensk tisti vir užitka, ki nazadnje pripelje tudi do orgazma.

Med draženjem ščegetavčka ženska prične hitreje dihati, njena nožnica se navlaži, telo pa se napne. Nekatere ženske lahko orgazem dosežejo že samo s stiskanjem medeničnih mišic, brez zunanjega draženja. Nihče ne ve prav zagotovo, kaj pri ženski sproži orgazem (ali kje se taka točka nahaja), a pri orgazmu se ženske medenične mišice ritmično krčijo v valovih močnega užitka in olajšanja. Tega krčenja se vsaka ženska nekoliko drugače zaveda, pa tudi do orgazma lahko pride na več načinov.

Navadno lahko ženska različno občuti orgazem, ki ga doseže sama med masturbiranjem ali skupaj s partnerjem. V glavnem pa je splošno sprejeto, da lahko ženske dosežejo dve vrsti orgazmov: vaginalni in klitorisni. Nekatere dosežejo enega ali drugega, nekatere oba, nekatere pa nobenega. Večina žensk orgazma ne doseže zgolj s penetracijo moškega uda, a zavedanje, da nekaterim to kljub vsemu uspe, je sprožilo neutrudno in nikdar končano iskanje skrivnostne »točke G«.

Povzeto po članku Roberta W. Bircha
Vir: Love and health

 

Zbirka za telebane - zbirka za znanje!