Nekaj minut za zbliževanje z našim kužkom
14.1.2010

Če imamo čez dan zelo malo časa za sicer tako prijetne aktivnosti, kot so šport, druženje z najbližjimi in skrb za naše hišne ljubljence, se tu in tam le opomnimo, da je našim psom pomembna vsaka minuta, ki jo posvetimo samo njim.

 

 

  • Med gledanjem televizije se običajno popolnoma odklopimo in odsotno božamo našega psička. Poskusite se tega otresti in se med božanjem večkrat osredotočite samo nanj. Podobno kot ljudje, tudi psi natančno vedo, kdaj imajo vašo pozornost. Pogovarjajte se z njim. Lahko mu poveste o svojem dnevu, verjemite, hvaležno vam bo prisluhnil in cenil vaš trud.
  • Skrijte njegovo priljubljeno poslastico na mesto, kjer jo bo lahko enostavno zavohal. Nato ga vodite do nje z namigi in pohvalo: priden fant, blizu si! Pozitivne vibracije in nagrada, ki sledi, bodo psa razvedrili in ga osrečili.
  • Privoščite svojemu psu razvajanje s sproščujočo masažo. Začnite z dolgim božanjem od glave do repa in ga čohljajte, kjer mu to najbolj ustreza – pod brado, za ušesi, na licih, navrh smrčka in med očmi. Masirate lahko krožno, s tremi prsti in se od glave preselite na vrat in okrog ramen. Nato nežno zmasirate še noge, ki jih nalahno stisnete. To je tudi dober način, da pravočasno odkrijete morebitne bulice ali druge nepravilnosti na koži, ki morda zahtevajo obisk veterinarja.

 

Povzeto po prispevku Karin Sinkevicius.
Vir: moderndogmagazine

Zbirka za telebane - zbirka za znanje!