Moški o seksu
26.11.2009

Pravijo, da moški veliko pogosteje mislijo na seks kot ženske. Kako je torej mogoče, da moški, v primerjavi z ženskami, med seboj veliko manj govorijo o seksu?

Kolumnist John DeVore je eden od tistih srečnežev, ki je imel priložnost prisostvovati zaupnim pogovorom svojih prijateljic o seksu – in njegova moška ušesa so bila šokirana! Ženske po njegovem mnenju o seksu govorijo popolnoma brez predsodkov in v svoje pogovore hihitaje vključujejo tudi najmanjše podrobnosti, ob katerih bi se moškim oči v grozi posteklile.

Seveda ne dvomi, da lahko taki intimni pogovori delujejo terapevtsko, a hkrati meni, da bi morale nekatere reči vseeno ostati v spalnici. Je res potrebno, da se vsaka minuta analizira, razčleni in dokončno secira? DeVore v tem zaznava pravo psihološko potrebo po tem, da celoten ženski panj kolektivno interpretira misli in namere tega čudnega plemena moških. Pravi, da bi bile ženske veliko manj zmedene zaradi moških dejanj, če bi le vedele, kako pragmatično binarni so moški miselni procesi. Kljub temu, da se moški radi potolčejo po prsih in se pohvalijo o svojih osvajalskih pohodih, se pogovorom o svojih bolj intimnih trenutkih, ko veliki macho izgine v toplem objemu svoje ljubljene, veliko raje izognejo.

Moški iz stare šole so namreč gentlemani, ki nikoli ne čvekajo drugim o najbolj intimnih rečeh. Menda zato, ker to ni vljudno do ženske. Pa tudi zato, ker je najboljše stvari vedno najslajše obdržati zase. Le zakaj bi kdo na ves glas trobil o zakladu, ki je zakopan med njegovimi rjuhami?

Povzeto po članku , Vir