Pomoč za živali na Haitiju
11.2.2010

V uničujočem potresu na Haitiju so hudo škodo utrpele tudi številne živali. Na pomoč jim prihaja skupina za zaščito živali, imenovana tudi Koalicija za pomoč živalim na Haitiju (the Animal Relief Coalition for Haiti – ARCH).

V času humanitarne krize na Haitiju, ko je večina mednarodne pomoči usmerjena k prizadetemu prebivalstvu, je potrebno poskrbeti tudi za številne ranjene živali. Skupina za pomoč živalim bo poskušala ugotoviti največje težave, s katerimi se trenutno soočajo živali na tem območju, hkrati pa bodo oblikovali dolgoročni načrt za izgradnjo veterinarske infrastrukture in programa za masovno cepljenje ter nadzor nad populacijami.

Skupina za pomoč živalim se je že sestala s haitijskim Ministrom za okolje, Jeanom Marie Claudom Germainom, ki je povedal, da v dosedanje načrte okrevanja niso vključili živali – vendar jih sedaj nedvomno bodo. Po ocenah mednarodnih strokovnjakov stanje živali že pred potresom ni bilo najboljše, zato jim je potrebno takoj pomagati in hkrati oblikovati dolgoročne načrte za njihovo blagostanje.

Povzeto po članku Jennifer White
Vir: Dogmagazine

 

Zbirka za telebane - zbirka za znanje!