dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith

Premagovanje anksioznosti za telebane

Založba: Založba Pasadena, d. o. o.
Naslov izvirnika: Overcoming Anxiety For Dummies, 2nd Edition
Založba izvirnika: John Wiley & Sons
Prevod: Emanuela Malačič Kladnik, Ana Šorc
Strokovna recenzija: Doc. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., specialist psihiater
Jezik: slovenski jezik
Zahtevnost: za vse
Vezava: broširano Strani: 360 Mere: 185 x 230 mm Izid: maj oktober 2010
ISBN 9789616661164

Prihaja nova uspešnica za telebane, ki bo marsikomu pomagala iz tesnobnih klešč anksioznosti. Obsežni priročnik Premagovanje anksioznosti za telebane je nepogrešljivo orodje za samopomoč v stiski, ko nas v kot stisnejo panični napadi, stres, tesnoba in ohromljujoč strah.

Naučite se tehnik sproščanja, prepoznavanja simptomov in sprožiteljev, spoznajte čuječnost, vedno bolj uveljavljen nov pristop pri spoprijemanju z anksioznostjo in depresijo, in še in še! Avtorja knjige Depresija za telebane, dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith, sta tokrat svoje znanje in izkušnje posvetila tistim, ki jih muči ena ali več oblik anksioznih motenj, tako pogostih duševnih motenj v svetu in pri nas.

Vsako od anksioznih motenj podrobno predstavita in pojasnita morebitne vzroke za njihov pojav - a brez skrbi, niste sami krivi, če se spopadate s katero od anksioznih motenj:

  • panična motnja,
  • generalizirana anksiozna motnja (GAM),
  • socialna fobija,
  • specifične fobije,
  • agorafobija,
  • post-travmatska stresna motnja (PTSM),
  • obsesivno-kompulzivna motnja (OKM).

V knjigi boste izvedeli vse o sprožiteljih anksioznosti, kako jih prepoznati in obvladati, spoznali pa boste tudi pristope k zdravljenju anksioznosti, od samopomoči in prakticiranja mišičnega in dihalnega sproščanja do kognitivno-vedenjske terapije in zdravljenja z zdravili.

Poučite se, kako lahko že z besednjakom povečujete in zmanjšujete anksioznost, kako na pozitiven način premislite zaskrbljujoče misli in hkrati preverite, katere anksiozne sheme obvladujejo vaš način razmišljanja ter kako jim vrniti milo za drago in jih ukrotiti. Izvedeli boste tudi, kako pomagati otroku ali bližnjemu z anksioznostjo.

Končno knjiga, ki na enem mestu vsebuje vse o anksioznosti!

dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith
Avtorja knjige Depresija za telebane, dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith, sta tokrat svoje znanje in izkušnje posvetila tistim, ki jih muči ena ali več oblik anksioznih motenj, tako pogostih duševnih motenj v svetu in pri nas. Vsako od anksioznih motenj podrobno predstavita in pojasnita morebitne vzroke za njihov pojav - a brez skrbi, niste sami krivi, če se spopadate s katero od anksioznih motenj.